Chocoladefudge met kokos en Malibu

chocoladefudge met kokos en Malibu - Chocolade Zusjes

Wanneer het mooi weer is, vind ik het heerlijk om deze chocoladetraktatie te maken: Chocoladefudge met kokos en Malibu. Ze zijn smeuïg en smelten op je tong. Wat een sensatie om bijvoorbeeld als dessert te eten na een geslaagde avondje met vrienden. En zo eenvoudig om te maken!

Voor dit chocoladezusje heb je nodig:

Ingrediënten chocoladefudge met kokos en Malibu:

  • 300gr extra pure chocolade (min 70% en bio)
  • 100gr kokosmelk (bio)
  • 100gr gecondenseerde kokosmelk
  • 50gr kokosrasp (bio)
  • een snufje zout
  • een flinke scheut Malibu

Bereiding chocoladefudge met kokos en Malibu:

Snijd de chocolade en laat deze samen met de kokosmelk, gecondenseerde kokosmelk en een snufje zout smelten in een pan op een medium vuur. Roer goed door elkaar.

Wanneer het geheel gesmolten is, voeg 2/3 van de kokosrasp toe. Blijf goed roeren. Haal je pan van het vuur. En voeg nu een flinke scheut Malibu toe. Doordat je chocolademengsel niet meer op het vuur staat, zal de alcohol ook niet verdampen.

Stort nu je chocolade fudge in een brownie blik waar je een stuk bakpapier op de bodem hebt gedaan. Strooi de overgebleven kokos er overheen en zet de fudge minimaal 1 uur in de vriezer.

Vind je deze chocoladefudge met kokos helemaal geweldig? Probeer dan eens onze chocoladefudge met kokos en Oreo »

Dit chocoladerecept is lactosevrij, vegan en met biologische ingrediënten. Alle ingrediënten kun je vinden op de markt, of de grotere supermarkten.