Granola koekjes met kokos, cranberry en pure chocolade

Granola koekjes met kokos, cranberry en pure chocolade - ChocoladeZusjes

Voor dit eenvoudige recept hoef je geen keukenprinses te zijn, want zelfs wij konden deze overheerlijke havermoutkoekjes maken. Echt ideaal om met je kind samen eens te proberen. Ze zijn nog glutenvrij en lactosevrij (vegan) ook.

Wij maakten dit chocoladerecept met de volgende ingrediënten;

Ingrediënten Granola koekjes:

    • 100gr glutenvrije havermout (bio)
    • 25gr amandelmeel (bio)
    • 1/2 tl bakpoeder
    • 50gr cranberry
    • 50gr pure chocolade (bio)
  • 40 ml amandelmelk (bio)
  • 30gr kokosolie (bio)
  • 20gr ahornsiroop (bio)
  • 1 tl kaneel
  • snufje zeezout

Bereiding van je Granola koekjes:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng eerst alle droge ingrediënten in een kom en voeg daar alle natte ingrediënten aan toe. Roer goed door elkaar.

Kneed er balletjes van en leg deze op een stuk bakpapier op je bakplaat. Druk ze een klein beetje plat.

Bak ze vervolgens in 16-20 minuten gaar en laat ze daarna afkoelen buiten de oven. Dat wordt smullen!

Ben je gek op dit soort koekjes? We maakten al eerder een chocolate chip cookie met amandelen.

Dit chocoladerecept is lactosevrij/vegan, met veelal biologische ingrediënten. In de vriezer wel een maand houdbaar. De ingrediënten koop je gewoon in de supermarkt.